Administratorii fondurilor speculative de investitii sau cu capital privat vor trebui sa fie inregistrati, sa aiba un nivel minim de capital si sa ofere informatii despre creditare autoritatilor de reglementare, conform unui proiect de lege al Uniunii Europene.
Cei care se folosesc de instrumente financiare variate pentru cresterea randamentului investitiilor vor fi nevoiti sa dezvaluie gradele cumulate de creditare autoritatilor nationale de reglementare, asa cum cere versiunea de proiect a noii propuneri legislative, care va fi publicata pe 21 aprilie de comisarul Uniunii Europene (UE) pentru piete interne, Charlie McCreevy, si care urmeaza sa devina lege, informeaza NewsIn.

Propunera vine ca urmare a criticilor aduse fondurilor speculative sau cu capital privat, in contextul actualei crize economice, ceea ce a starnit ingrijorari cu privire la o repetare a colapsului fondului Long Term Capital Management, din 1998.

Administratorii vor fi nevoiti sa ofere informatii autoritatilor la fiecare expunere a fondurilor fata de activele nelichide si vor trebui sa dezvaluie planurile de evaluare a activelor si actiunile de audit.

De asemenea, capitalul minim este fixat la 125.000 de euro plus 0,02% din activele de peste 250 milioane euro, detinute de un adminitrator.
Aceste masuri nu sunt impuse, insa, companiilor mici, cu active de mai putin de 250 milioane euro.

Propunerile au nevoie de aprobarea Parlamentului European si statelor membre ale Uniunii Europene (UE) pentru a deveni lege.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Italienii interzic temporar masinile diesel in Roma