Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a analizat întreaga situație creată în urma incidentelor nefericite petrecute în ultima perioadă, în sectorul HoReCa și a dispus mai multe controale la operatorii economici din aceastpă industrie.

„În contextul derulării acțiunilor de control de către `Comandamentul de iarnă 2023-2024` – structură special creată de ANPC, în mod tradițional, anual, pentru a supraveghea activitatea din zonele turistice, în care românii își petrec vacanța de iarnă, conducerea ANPC a solicitat, prin grupurile de comunicare internă ale instituției, comisarilor din întreaga țară și mai ales celor angrenați în structurile Comandamentului, să verifice dacă operatorii economici, care activează în sectorul HoReCa, dețin toate autorizațiile necesare și obligatorii în raport cu activitatea pe care o desfășoară”, au precizat reprezentanții ANPC printr-un comunicat de presă.

În situațille constatate ca fiind neclare, care necesită lămuriri suplimentare sau în care se ridică semne de întrebare, ANPC urmează să formuleze adrese către autoritățile emitente, pentru a le fi adusă la cunoștință starea de fapt. Solicitarea conducerii ANPC de verificare, de către echipele de comisari, a existenței documentelor necesare funcționării nu reprezintă o suprapunere de atribuții cu instituțiile emitente ale avizelor sau ale autorizațiilor respective ci, o simplă asigurare a faptului că aceste documete se află în posesia operatorilor economici, fără a fi analizată modalitatea în care acestea sunt emise, situație care intră în sarcina exclusivă a emitenților, au mai precizat cei de la ANPC.

Reamintim că un incendiu de proporţii a izbucnit pe 26 decembrie la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie. Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, victimele fiind identificate pe baza probelor ADN. Totodată, se aşteaptă ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite aparţin ultimei victime date dispărute.

O anchetă penală este în desfăşurare, iar anchetatorii spun că nu se exclude niciuna dintre împrejurările care ar fi putut constitui baza izbucnirii incendiului (cauza probabilă a incendiului), însă probele de până acum nu au relevat indicii care să confirme o incendiere intenţionată.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri