Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a început derularea unei serii de acțiuni de verificare a corectitudinii informațiilor privind originea/denumirea fructelor și legumelor comercializate. Pe 28 și 29 noiembrie 2023, au fost identificați 11 furnizori de legume, fructe și sucuri naturale, ai lanțului de retail Mega Image, în urma unor acțiuni de control la un magazin din sectorul 3 al Capitalei și la 2 depozite aparținînd lanțului, situate în județul Ilfov.

În urma verificărilor, au fost constatate, până în acest moment, abateri de la legislația în vigoare, care au impus aplicarea următoarelor sancțiuni:
• amenzi contravenționale în valoare de 140.000 lei
• oprirea temporară de la comercializare a 2 tone de fructe, până la remedierea deficiențelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

La noi, legumele si fructele nu se coc iarna! Cu foarte mici exceptii, nu putem vorbi despre produse românești, așa că am vrut să aflăm dacă este vorba despre o vrajă sau o înșelătorie!” –

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Sancțiunile au fost aplicate, în cazul a 3 operatori economici, pentru practici comerciale înșelătoare, respectiv:
• menționarea pe eticheta de produs a unui soi de fructe importate, din documentele puse la dispoziție echipei de control nereieșind faptul că produsele comercializate provin din soiul menționat.

Verificările continuă și în ceea ce privește originea, denumirea și veridicitatea acestora, în cazul produselor comercializate care provin din România.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va extinde, în perioada următoare aceste verificări, la nivelul întregii țări, în contextul susținerii declarate a instituției față de produsele și producătorii români și față de dreptul consumatorilor români de a beneficia de acestea, pe piață.

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri