Oferta publica de preluare (OPP) a constructorului de material rulant Faur SA (FAU) initiata de catre fratii Cristescu a fost oprita din cauza ca intermediarului, casa de brokeraj Broker Cluj, i s-a suspendat autorizatia de functionare, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Derularea OPP va fi suspendata pana cand va inceta masura asiguratorie a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) asupra societatii de brokeraj, dar nu va fi oprita mai mult de 10 zile lucratoare.

Cutremur la bursa: Petru Prunea are interzis pe piata de capital in urmatorii 5 ani

Fratii Cristescu detin concertat 97,42% din capitalul social al companiei, fiind obligati prin proiectul arbitrului pietei de capital de a lansa o oferta publica de preluare.

Prin OPP se urmareste achizitia de restul de 2,58% din actiunile companiile, din care 1,77% sunt detinute de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Perioada de desfasurare a ofertei este 01.04-27.04, pretul oferit este de 4,7 lei/actiune, cu posibilitatea de a fi majorat, iar valoarea totala este de 2,62 milioane lei (0,61 milioane euro).

Conform ultimelor raportari, Begacom detine 46,7% din Faur, urmat de Marius Cristescu, cu 33,94% si Emil Cristescu, cu o participatie de 16,68%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri