Costel Ceocea, Claudiu Liviu Doros si Matei Alexandu au fost realesi de actionarii SIF Moldova (SIF2) in functiile de conducere, la adunarea generala de sambata, a declarat Claudiu Liviu Doros, administrator al societatii de investitii.
"Consiliul de 7 membri va avea un mandat de patru ani, obtinandu-se cvorumul de peste 50% pentru fiecare dintre administratori. Astfel, au fost alesi Ceocea Costel, Doros Claudiu, Bontas Dumitru, Andrei Elena, Morosan Iosefina, Badica Emilian si Matei Alexandru", a spus Claudiu Liviu Doros, citat de NewsIn.

De asemenea, actionarii au aprobat si distribuirea unui dividend brut de 0,045 lei/actiune, in scadere cu 10% fata de cel distribuit in 2008, iar jumatate din profit va fi repartizat in rezervele societatii. Anul trecut, societatea de investitii financiare a acordat un dividend brut de 0,05 lei/actiune.

"Dividendul ramane valabil, in conditiile in care peste 80% din actionari s-au pronuntat pentru aprobarea distribuirii de dividende", a mai spus Doros.

SIF Moldova (SIF2) a raportat un profit net de 93,9 milioane lei (25,5 milioane euro) pentru 2008, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a modificat ordinul prin care SIF-urile erau obligate sa-si inregistreze deprecierile de active in contul de profit si pierderi.

La AGA SIF Moldova au participat actionari cu peste 29% din drepturile de vot.

Pentru sefia SIF Moldova s-au luptat actualul presedinte director general Costel Ceocea, precum si patru administratori din actuala echipa de conducere: Matei Alexandru, Liviu Claudiu Doros, Sorin Mihail Turtoescu si Dumitru Bontas.

Pe langa acestia, au mai candidat Morosan Iosefina, Andrei Elena, Bogdan Eugen, Andreica Marin, Nastase Monica, Nicu Tapalaga, Aurel Saramet si Emilian Badica.

SIF Moldova are o valoare de piata de 342,6 milioane lei (80,8 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,66 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare din 23 aprilie. Actiunile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei, sub simbolul SIF2.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SIF-urile decoleaza pe bursa dupa ce legea pragului primeste ok-ul