Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta si Traian Vuia din Timisoara au primit aprobarea prospectului preliminar in vederea evaluarii intentiei de investitie in actiuni din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit buletinului arbitrului pietei de capital.
Ministerul Transporturilor vrea sa aduca pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) 5% din capitalul social al aeroporturilor.

Intermediarul celor 5.790 actiuni ale aeroportului din Constanta, respectiv al celor 8.004 actiuni ale aeroportului din Timisoara este BT Securities.

In urma cu un an, Ministerul Transporturilor a desemnat BT Securities pentru a intermedia listarea la Bursa a unui pachet de 5% din actiunile Aeroportului International Henri Coanda Otopeni, insa demersurile in aceasta privinta nu au inceput.

Listarea actiunilor aeroporturilor la Bursa face parte dintr-un proiect aprobat de Guvern prin care Ministerul Transporturilor va scoate pe piata de capital participatii minoritare la opt unitati din portofoliu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri