Românii din diaspora s-au întors acasă pentru minivacanţa de Sfânta Maria şi numai în perioada 10-15 august au rezervat 21,25% din zborurile totale rezervate pe platforma agenţiei de turism online Vola.ro, transmite Agerpres.

Conform analizei realizate de platforma de turism, românii au ales zboruri către marile oraşe ale ţării, cele mai aglomerate aeroporturi din această perioadă fiind Otopeni - Bucureşti (cu peste 67% dintre zboruri), Iaşi (cu aproximativ 15% dintre zboruri) şi Cluj-Napoca (cu aproximativ 8% dintre zboruri).

Restul procentelor a fost distribuit aproape în mod egal între aeroporturile mai mici din ţară (Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timişoara, Constanţa), semn că turiştii caută şi zboruri către oraşele mai mici, dar care sunt mai aproape de localităţile lor de provenienţă şi care îi pot ajuta să câştige timp din punctul de vedere al transportului.

În ceea ce priveşte preţurile, tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% faţă de 2022. De exemplu, anul acesta, un bilet de avion a fost aproximativ 272 de euro, în comparaţie cu 222 de euro, cât a fost anul trecut. Creşterile tarifare nu mai sunt o noutate pentru nimeni, mai ales că anul acesta preţurile la zboruri au fost mai scumpe, inclusiv la zborurile low-cost, însă, în momentul de faţă, piaţa s-a stabilizat.

Dacă pentru românii din diaspora, zilele libere au fost un motiv pentru a reveni acasă, pentru cei din ţară, minivacanţa de Sfânta Maria a creat contextul pentru un city-break. Conform Vola.ro, numărul rezervărilor dinspre România către alte ţări europene pe durata minivacanţei a crescut semnificativ, cererea mare fiind asociată cu minivacanţa de Sfânta Maria. Cele mai populare destinaţii sunt Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie şi Franţa, state alese frecvent de turişti pentru petrecerea unui city-break.

Totodată, preţul mediu pentru un bilet de avion spre destinaţii externe a fost de 229 de euro în intervalul minivacanţei de Sfânta Maria, de altfel, un tarif mediu pentru zborurile spre Europa din timpul verii. Românii vor petrece, în medie, 5 zile în ţară, mai arată analiza.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri