Manifestările religioase organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei de Hramul "Sfintei Cuvioase Parascheva" a adus la Iaşi un număr record de pelerini, comparativ cu anii anteriori, numărul acestora fiind, în total, de 450.000 de persoane.

Potrivit Jandameriei, deşi participarea a fost numeroasă, nu au fost înregistrate incidente majore.

"Prin efortul depus de personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în sistem integrat, conform competenţelor, coordonat de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au fost asigurate, în perioada 7-16 octombrie, condiţiile de siguranţă pentru ca aproximativ 450.000 de persoane să se bucure de toate evenimentele desfăşurate la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din municipiul Iaşi, prilejuite de Hramul 'Sfintei Cuvioase Parascheva'. În cele 10 zile de manifestări religioase, aproximativ 360.000 de persoane au participat la pelerinajul la racla cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi circa 90.000 de persoane au fost prezente la celelalte evenimente organizate la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, slujbele religioase, procesiunea Calea Sfinţilor şi Sfânta Liturghie Arhierească", afirmă Jandameria.

Pelerinii la Sfânta Parascheva au stat la coadă chiar și 24 de ore

Conform estimărilor organizatorului, perioada de afluenţă maximă a pelerinilor a fost înregistrată pe data de 14 octombrie, când în culoarul de acces către raclă se aflau aproximativ 70.000 de persoane, ceea ce a generat un şir de oameni de peste 5 kilometri lungime şi un timp de aşteptare cuprins între 20 şi 24 de ore.

"Mulţumim organizatorilor, reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi voluntarilor care, prin deschiderea pentru colaborare manifestată, au contribuit la succesul acestei misiuni. De asemenea, mulţumim participanţilor pentru răbdarea manifestată, înţelegerea, respectul şi comportamentul conform recomandărilor şi indicaţiilor forţelor de ordine", se menţionează în documentul de presă.

Peste 200 de amenzi, sute de intervenții ale ambulanței

"Situaţiile care au necesitat aplicarea măsurilor contravenţionale au fost înregistrate în special în afara sau în apropierea zonelor de afluire, drept pentru au fost aplicate 246 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.250 de lei şi au fost constatate 5 infracţiuni", precizează sursa citată.

În cele 10 zile de pelerinaj la Sfânta Parascheva, o atenţie deosebită a fost acordată asigurării primului ajutor.

"Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim ajutor aflate la postul medical avansat deservit de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi şi de cel al UPU-SMURD Iaşi au acordat sprijin participanţilor în 641 de situaţii cu afecţiuni medicale diverse (ex. dureri abdominale, toracice, insuficienţă respiratorie, gonartroză, lipotimie, hipertensiune arterială, hipoglicemie, fractură piramidă nazală, crize comiţiale, luxaţii membre, vărsături, viroză respiratorie, etilism acut, cefalee, sincopă, stare lipotimică, nevralgie intercostală, criză epileptică). În 56 de situaţii cu afecţiuni medicale diverse a fost nevoie de investigaţii medicale de specialitate, astfel că 56 de persoane au fost transportate la spital", se precizează în comunicatul de presă.

Sursa foto: carlosgardel / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri