Autoritățile italiene au decis să introducă o taxă de intrare în unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Roma, banii urmând să fie folosiți pentru întreținerea edificiului care atrage milioane de turiști în fiecare an.

Ministerul Culturii și oficialii bisericii italiene au decis că vizitatorii vor trebui să plătească pentru a intra în Panteon, taxa stabilită fiind de 5 euro, relatează Euronews.com.

Construit în secolul I î.Hr., impresionantul templu atrage sub cupola lui milioane de vizitatori în fiecare an. A fost transformată în biserică catolică în anul 609 d.Hr., redenumită Bazilica Sfânta Maria și Martiri.

Încasările din noua taxă de intrare vor fi împărțite, Ministerul Culturii urmând să primească 70% din încasări pentru a ajuta la acoperirea costurilor de întreținere și curățenie, iar restul fiind destinat diecezei Romei.

De ce s-a introdus taxă de intrare în Panteon?

Panteon Roma(Sursa foto: Shutterstock)

Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a spus că mișcarea este o chestiune de „bun simț”. Introducerea unei taxe de intrare vine la cinci ani după ce guvernul italian luase în calcul planurile de a începe să perceapă vizitatorilor de 2 euro. Atunci au renunțat la această decizie.

Conform noului plan, vizitatorii cu vârsta sub 25 de ani vor primi o taxă mai redusă de doar 2 euro. Totuși, intrarea va fi liberă pentru locuitorii Romei, minori, persoanele care participă la Liturghie și personalul bazilicii.

Ce atracții turistice din Roma sunt încă gratuite?

Dacă plănuiți o vacanță romană și doriți să o faceți cu un buget redus, nu vă temeți, deoarece mai sunt suficiente atracții de care vă puteți bucura în mod gratuit.

Orașul este plin de străzi frumoase de explorat și oportunități de fotografiere în aer liber, cum ar fi Fântâna Trevi și Treptele Spaniole.De ce nu, Colosseumul.

Dacă bisericile sunt ceea ce te interesează, un lucru minunat despre Roma este că există destule în care accesul este gratuit pentru turiști, mai ales că Roma nu duce lipsă de biserici. Chiar și cea mai simplă clădire din exterior te poate lăsa cu gura căscată după ce apuci să vezi lucrările de artă din interior.

Unele atracții deosebite includ Bazilica Sfântul Praxede, Santa Maria Maggiore și Bazilica Santa Maria del Popolo.

Există, desigur, și Bazilica Sf. Petru din Vatican, care se mândrește cu cea mai înaltă cupolă din lume la o înălțime de 136,5 metri.

Panteon Roma - interior

(Sursa foto: Shutterstock)

Dacă doriți să vedeți puțină istorie romană, deși în Forumul Roman nu este liberă intrarea, o mare parte din ea poate fi văzută de pe Via dei Fori Imperiali.

Pentru cei care nu vor să cheltuiască absolut nimic pentru a intra în obiectivele turistice din Roma, ar trebuie să știe că în fiecare an, pe 21 aprilie, cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a Romei, multe muzee și monumente cu taxă permis accesul gratuit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri