Investitorii: Mai sunt inca 30 de OPP-uri in asteptare

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) saluta decizia arbitrului pietei de capital de a obliga pe omul de afaceri Catalin Chelu si persoanele cu care actioneaza concertat la initierea de patru oferte publice de preluare, insa subliniaza ca mai sunt 30 de companii pentru care trebuie sa existe astfel de proceduri, potrivit unui comunicat al asociatiei.
AIPC subliniaza faptul ca obligatia pentru lansarea ofertelor publice pentru cele patru companii exista din 2005 pentru Comat Galati (COTM) si din 2007 pentru Vitimas Tecuci (VITK).

“Speram ca in viitor CNVM va fi mai activa in a lua masurile ce se impun pentru punerea in legalitate a actionarilor majoritari ce nu inteleg sa respecte legile si reglementarile cu privire la piata de capital din Romania”, se arata in comunicatul Asociatiei.

AIPC considera ca deciziile recente reprezinta un prim pas in procesul de eliminare a anumitor disfunctionalitati legate de respectarea legislatiei pietei de capital autohtone si de restabilire a increderii investitorilor in modul de aplicare a reglementarilor.

“Asociatia solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare sa continue procesul inceput si sa aiba aceeasi atitudine fata de ceilalti emitenti listati pe piata de capital din România care incalca reglementarile legislative cu privire la obligativitatea desfasurararii ofertei publice de preluare”, afirma AIPC.

Printre companiile pentru care exista obligativitatea initierii unei oferte publice de preluare se afla Rompetrol Rafinare, Rompetrol Well Services de catre KazMunaiGaz, Bere Azuga de catre Ursus Breweries, Remat Maramures de Broker Cluj si Zentiva de Sanofi-Aventis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri