O firma de brokeraj din Cipru, Sharelink Securities & Financial Services Limited, a cerut in instanta nulitatea absoluta a hotararilor din AGA de la SIF Banat-Crisana (SIF1), precum si anularea deciziei consiliului de administratie de suspendare a drepturilor de vot.
Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Arad, unde societatea de investitii financiare mai are deschise peste 16 dosare cu actionari care contesta deciziile din adunarea generala din 25 aprilie, cand a fost aleasa o noua echipa de conducere, potrivit NewsIn.

Sharelink Securities and Financial Services Ltd (SLSFS) ofera servicii de brokeraj, administrare de active (asset management), precum si consiliere in investitii si investment banking. Compania este avizata si reglementata de Comisia Valorilor Mobiliare din Cipru, fiind membra a burselor din Atena si Cipru.

Pintre actionarii care contesta AGA din aprilie se numara si Andrei Diaconescu, managing partner la banca de investitii Capital Partners, care a candidat si la un loc in consiliul de administratie al SIF1, firma Drogati Enterprises Limited, Banca Transilvania, BT Asset Management, precum si mai multe firme prezumate ca actioneaza in mod concertat cu investitorul Catalin Chelu.

Totodata, alaturi de mai multi actionari ai SIF Banat-Crisana (SIF1), care au candidat pentru un loc in conducere, Andrei Diaconescu a cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa investigheze modul in care s-au desfasurat alegerile in adunarea generala din 25 aprilie a SIF Banat-Crisana.

Locurile din conducerea SIF Banat Crisana au starnit o lupta acerba, fiind ravnite de mai multi oameni de afaceri importanti, printre care Horia Ciorcila - presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu - directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.

In urma adunarii generale, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF Banat Crisana, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societatii de investitii, si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, care ulterior au refuzat functiile din consiliul de administratie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si