Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a anuntat ca va organiza o licitatie pentru selectarea unei societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) pentru vanzarea participatiilor minoritare de la Avicola Iasi si Mobila Buhuseana.
"In urma acestei licitatii vor fi achizitionate servicii financiare privind emiterea, vanzarea sau transferul valorilor mobiliare prin care AVAS va fi asistat in derularea operatiunilor de vanzare prin oferta publica a celor doua pachete minoritare de actiuni detinute de Autoritate, respectiv 9,5716 % din capitalul social al Avicola Iasi SA Targu Frumos si 17,90198 % din actiunile Mobila Buhuseana SA Buhusi", se arata in comunicatul AVAS.

Caietul de sarcini al licitatiei poate fi achizitionat incepand cu data de 15 iunie 2009, de la sediul AVAS, iar data limita pentru depunerea ofertelor este 13 iulie 2009.

La licitatie pot participa ofertanti intermediari individuali sau organizati in sindicate, definiti si calificati ca atare de legislatia romaneasca in vigoare in domeniul pietei de capital, inregistrati la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Avicola Iasi SA Targu Frumos are ca obiect principal de activitate cresterea pasarilor si un capital social de 29.463.535 lei. Actionariatul este format din AVAS, cu 9,5716 %, SIF Moldova, cu 3,377% si alti actionari cu 87,051%.

Mobila Buhuseana (MBUH), care produce mobile pentru birou si magazine, are un capital social de 744.150 lei, impartit in 1,815 milioane lei cu o valoare nominala de 0,41 lei/actiune. AVAS detine in cadrul acestei companii 17,9% din numarul total de actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri