Tribunalul Arad a anulat o cerere formulata de omul de afaceri Catalin Chelu impotriva SIF Banat-Crisana (SIF1) pentru anularea hotararilor luate in adunarea generala de la sfarsitul lunii aprilie, a anuntat societatea de investitii financiare.

Pe langa Catalin Chelu, SIF Banat-Crisana mai este in proces si cu presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, si cateva firme din grupul BT, care cer anularea hotararilor luate in adunarea generala din 24/25 aprilie, cand a fost aleasa conducerea societatii, informeaza NewsIn.

In urma hotararilor AGA din 25 aprilie, Horia Ciorcila fusese ales ca membru in consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana, insa a demisionat dupa cateva zile, mentionand ca nu vrea sa faca parte dintr-o companie in care s-au facut abuzuri la desfasurarea adunarii generale.

Rezultatul alegerilor a fost puternic contestat de mai multi candidati implicati in alegeri, precum si de unii actionari.

Anterior, si alte companii sau persoane fizice au contestat in instanta hotararile luate in AGA din 25 aprilie, la SIF Banat-Crisana, printre ei numarandu-se Andrei Diaconescu, managing partner la banca de investitii Capital Partners, care a candidat si la un loc in consiliul de administratie al SIF1, firma Drogati Enterprises Limited, Sharelink Securities and Financial Services Ltd (SLSFS), precum si mai multe firme prezumate ca actioneaza in mod concertat cu investitorul Catalin Chelu.

Locurile din conducerea SIF Banat Crisana au starnit o lupta acerba, fiind ravnite de mai multi oameni de afaceri importanti, printre care Horia Ciorcila - presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu - directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.

In urma adunarii generale, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF Banat Crisana, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societatii de investitii, si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, care ulterior au refuzat functiile din consiliul de administratie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si