Pretul minim de rascumparare va fi de 0,01 lei, iar cel maxim de 0,2 lei/actiune, valoarea maxima a programului urmand a fi de 5,6 milioane lei (1,3 milioane euro).

Cele 28 milioane de actiuni, ce reprezinta 4% din capitalul social al Flamingo, urmeaza a fi oferite angajatilor si conducerii.

De asemenea, in cadrul adunarii generale a actionarilor de luni s-a votat recapitalizarea companiei printr-o emisie de obligatiuni in valoare de 29 milioane lei (6,8 milioane euro).

Intr-o prima faza, obligatiunile vor fi oferite din 2 septembrie actionarilor existenti pentru a-si exercita dreptul de preemptiune. Obligatiunile ramase nesubscrise vor face obiectul unei oferte adresate tuturor investitorilor, care vor putea achizitiona instrumente de cel putin 250.000 lei. Obligatiunile nesubscrise in cele doua faze urmeaza a fi anulate.

Valoarea nominala a obligatiunilor, cu scadenta in 5 ani, va fi de 0,1 lei, iar intermediarul ofertei va fi Raiffeisen Capital&Investment.

Rata anuala a dobanzii va fi de 37,97% pentru obligatiunile convertite in actiuni si 10%/an pentru instrumentele neconvertite.

Plata principalului si a dobanzii capitalizate aferente obligatiunilor neconvertite se va realiza intr-o singura transa la data de rambursare, iar suma va fi de 0,161 lei/obligatiune.

Flamingo International a inregistrat pierderi de 23,19 milioane lei (5,5 milioane euro) in primele sase luni, de 12 ori mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut.