Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, va incepe de astazi programul de rascumparare a propriilor actiuni, ce vizeaza achizitia a maxim 10% din capitalul social, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.
Titlurile vor fi folosite pentru programe de optiuni de actiuni sau alte alocari de actiuni salariatilor, comitetului sau unei societati asociate, conform hotararilor luate in adunarea generale extraordinare de la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut.

Pretul minim de achizitie pentru cele 71,8 milioane actiuni va fi de 0,1 lei, iar cel maxim de 1 lei/titlu.

Volumul mediu zilnic de actiuni ce urmeaza a fi rascumparat va fi de 77.700 titluri in cadrul programului ce urmeaza a se incheia in data de 20 octombrie.

Prospectiuni, companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a obtinut un profit net de 22,27 milioane lei (5,26 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, in crestere de 12 ori fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a sporirii afacerilor cu 86%.

Tender SA este cel mai mare actionar al companiei, cu o detinere de 69,48%, urmat de SIF Muntenia (SIF4), cu o participatie de 11,86%.

Prospectiuni are un capital social de 71,8 milioane lei, impartit in 718 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Capitalizarea companiei este de 158,8 milioane lei (37,6 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,221 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cati bani a recuperat statul de la condamnatii in marile dosare penale
Setari Cookie-uri