In raportul casei de brokeraj se arata ca potentialul de export, convergenta reala a economiei catre Zona Euro si investitiile din sectorul energetic sunt motivele pentru care se recomanda cumpararea acestor actiuni.

Cifra de afaceri a crescut in perioada 2004-2008 la o rata medie anuala de 14%, in contextul evolutiei favorabile a economiei interne (la ritm peste potential), insa la sase luni afacerilor au scazut cu 49% la 37,2 milioane lei.

Profitul net in primul semestru al anului a scazut la 2,7 milioane lei, cu 73% mai redus decat cel din perioada similara a anului trecut.

Din punctul de vedere al indicatorul PER (pret actiune/profitul net pe actiune), titlurile Iproeb sunt subevaluate raportat la companiile europene din acelasi domeniu de activitate. PER-ul companiei romanesti este de 9,7 fata de media de 15,6.

Actiunile Iproeb Bistrita se tranzactioneaza pe piata Rasdaq, iar ultima cotatie a fost de 0,95 lei, ceea ce ofera societatii o capitalizare de 45,19 milioane lei (10,62 milioane euro).

In luna iunie a acestui an, cel mai mare actionar al companiei era Electromontaj, cu o detinere de 31%, fondul de investitii MEI Roemenie en Bulgarije, cu 10%, si SIF Banat-Crisana (SIF1), cu o participatie de 7%.