Actionarii au fost convocati in 14 noiembrie pentru alegerea unei noi conducerii a bancii.

La inceputul lunii, consiliul de administratie al Bancii Comerciale Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta, care ocupa si functia executiva, aproband totodata o conducere dualista a bancii, prin directorat si consiliu de supraveghere.

Banca a afisat in primele noua luni din 2009 un profit brut de circa 6 milioane lei, in crestere de 4 ori fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut, potrivit datele preliminare prezentate recent de banca.

BCC a incheiat o majorare de capital, in urma careia a reusit sa stranga 26,82 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris 96% din titlurile nou emise in cadrul unei operatiuni necesare pentru asigurarea unei rezistente mai bune la socurile macroeconomice si sistemice.

Noul capital social al bancii va fi de 228,076 milioane lei, impartit in 2,28 miliarde de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Valoarea de piata a bancii este de 217,35 milioane lei (50,66 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,1080 lei/actiune.