"Propunerea de ridicare a pragului de detinere la SIF-uri nu a apucat sa fie discutata de catre senatori, dezbaterea fiind amanata", a spus Ovidiu Marian, senator PD-L.

Propunerea de modificare a legii pietei de capital, in privinta limitei de detinere la SIF-uri, era ultima pe ordinea de zi a Senatului, ceea ce ii dadea sanse minime sa intre in dezbatere. Astfel, proiectul poate fi adoptat tacit, daca nu va intra in dezbatere pana in 19 noiembrie, ceea ce inseamna ca va ajunge la Camera Deputatilor in forma lui initiala, care prevedea eliminarea limitei de detinere la societatile de investitii.

"Proiectul de lege are termen pe 19 noiembrie si, daca nu va fi dezbatut in Senat pana atunci, va fi aprobat tacit asa cum a fost el depus de initiatorii lui, adica fara amendamentele introduse recent, urmand ca dezbaterile sa fie continuate la Camera Deputatilor", explica Ovidiu Marian.

"As fi preferat sa existe o dezbatere pe marginea acestui proiect, pentru ca este un subiect important si interesant. Daca ar fi adoptat tacit, ar fi o victorie fara merite. Ar fi fost mult mai bine sa avem o dezbatere pentru a putea trage si unele concluzii", completeaza el.

Senatorul mentioneaza ca odata ajuns la Camera Deputatilor, proiectul de lege poate suferi din nou modificari in comisii, ceea ce inseamna ca pot fi aduse noi amendamente care sa impuna alte praguri de detinere.

"Aici este ciudatenia celor doua camere, pentru ca degeaba este Senatul prima camera sesizata, daca in acest caz Camera Deputatilor este cea care decide. Astfel, indiferent ce decizie ia Senatul, ea poate fi modificata de camera decizionala", comenteaza Ovidiu Marian.