Aproape de sfarsitul lunii trecute, grupul a depus o plangere la CNVM, prin care a cerut aprobarea documentelor de oferta la RRC si PTR, asa cum au fost predate initial, sau sa ofere un nou termen pentru depunerea noilor evaluari.

CNVM a respins insa cererea The Rompetrol Group, scrie NewsIn.

Anterior, CNVM a sanctionat cu avertisment grupul Rompetrol pentru ca nu a depus la timp rapoartele de evaluare in cazul ofertelor de preluare la Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services, dupa ce Comisia respinsese o alta cerere de amanare, inaintata de Rompetrol.

Cele doua cereri de amanare au venit in contextul in care CNVM pasuise deja grupul, in prima parte a lunii noiembrie, pentru a avea suficient timp sa intocmeasca si sa depuna rapoartele.

Amanarea termenului pentru depunerea evaluarilor si documentelor necesare ofertelor de preluare a venit dupa ce BRD-SocGen, care intermediaza oferta, a solicitat la inceputul lunii noiembrie prelungirea cu 45 de zile a termenului la care grupul Rompetrol poate depune noul raport de evaluare, dupa ce prima evaluare realizata a fost respinsa de CNVM.