Sibex anunta lansarea contractului futures pe indicele Dow Jones

Sibex a anuntat astazi semnarea cu CME Group si Dow Jones Indexes a contractului de sub-licentiere a indicelui Dow Jones Industrial Average conform caruia Bursa din Sibiu are dreptul sa lanseze pentru tranzactionare contracte futures avand ca activ suport indicele Dow Jones Industrial Average.
CME Group, care administreaza cea mai mare si diversificata piata de instrumente derivate din lume detine licenta exclusiva pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) denominat in dolari SUA.

Contractul futures ce urmeaza a fi listat pe piata SIBEX va fi denominat in dolari americani si lei, va avea multiplicatorul 1 (valoarea indicelui) si scadente trimestriale de pana la 12 luni, se arata in comunicatul de presa remis de bursa sibiana.

“Suntem incantati sa incepem cooperarea cu CME Group si Dow Jones Indexes, iar acest proiect constituie unul din cei mai importanti pasi pe care ii facem in cadrul strategiei noastre de construire a unei piete de produse derivate lichide si eficiente in Romania”, a declarat Teodor Ancuta (foto), Presedintele Bursei din Sibiu.

Robert Ray, Director Produse si Servicii Internationale in cadrul CME Group, a explicat ca aceasta noua colaborare ofera grupului posibilitatea de a-si atrage parteneri strategici si de a oferi noi oportunitati investitorilor de pretutindeni.

“Sibex este in prim plan prin lansarea in Romania a contractului pe indicele Dow Jones Industrial Average, unul din cei mai recunoscuti pe plan mondial. Pentru Dow Jones Indexes, acesta este o confirmare a faptului ca DJIA este lider al portofoliului nostru de indici globali si totodata cel mai important indice al pietei americane ca activ suport pentru produse investitionale pe plan mondial.” a declarat Michael A. Petronella, presedintele Dow Jones Indexes.

CME Group este cea mai mare si mai diversificata piata de instrumente derivate din lume la care intreaga comunitate internationala apeleaza in vederea gestionarii riscului. Bursele din cadrul Grupului CME ofera cea mai larga gama de produse financiare derivate ce acopera toate clasele principale de active - contracte futures si options bazate pe rate ale dobanzii, indici bursieri, rate de schimb valutar, energie, produse agricole, metale, produse meteo si imobiliare


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri