Activitatea producatorului de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) a fost suspendata din cauza scaderii presiunii gazului metan ca urmare a temperaturilor scazute, a anuntat societatea intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Instalatiile afectate au fost cele de Amoniac, Kellogg, Uree Stripping si Ingrasaminte lichide UAN.

“Reluarea activitatii de productie la instalatiile oprite va avea loc in momentul stabilirii conditiilor normale pe magistrala de transport”, se indica in document.

In noiembrie 2009, producatorul a incheiat un contract de procesare a gazului metan cu Interagro, pentru a-si continua activitatea.

Combinatul de ingrasaminte a inregistrat un profit de 3,14 milioane lei in trimestrul al treilea, in timp ce la nivelul primelor noua luni rezultatul net a coborat la 5,49 milioane lei (1,3 milioane euro), cu 74% mai mic fata de perioada similara a anului trecut.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.

Capitalizarea societatii este de 23,25 milioane lei (5,6 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,0209 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri