Activitatea producatorului de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) a fost suspendata din cauza scaderii presiunii gazului metan ca urmare a temperaturilor scazute, a anuntat societatea intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Instalatiile afectate au fost cele de Amoniac, Kellogg, Uree Stripping si Ingrasaminte lichide UAN.

“Reluarea activitatii de productie la instalatiile oprite va avea loc in momentul stabilirii conditiilor normale pe magistrala de transport”, se indica in document.

In noiembrie 2009, producatorul a incheiat un contract de procesare a gazului metan cu Interagro, pentru a-si continua activitatea.

Combinatul de ingrasaminte a inregistrat un profit de 3,14 milioane lei in trimestrul al treilea, in timp ce la nivelul primelor noua luni rezultatul net a coborat la 5,49 milioane lei (1,3 milioane euro), cu 74% mai mic fata de perioada similara a anului trecut.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.

Capitalizarea societatii este de 23,25 milioane lei (5,6 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,0209 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
ANAF trimite Amonil in insolventa. Actiunile se prabusesc pe bursa