Amendamentul privind recalcularea pretului din oferta de preluare a Rompetrol Rafinare (RRC), pe care actionarii majoritari ai Rompetrol Rafinare trebuiau sa il prezinte ieri, nu fusese depus la CNVM, pana la ora 15:45, a declarat pentru Wall-Street, Bogdan Chetreanu (foto), comisar al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
"Teoretic, daca nu vor respecta decizia Comisiei, vor fi sanctionati, dar interesul nostru nu este sa stam numai cu sanctiuni pe ei. Ar trebui sa discutam in acest sens", a explicat Chetreanu.

Comisarul ne-a mai spus ca de la respingerea prospectului pentru oferta de preluare, pe motiv ca pretul nu se alinia intereselor actionarilor minoritari, niciun oficial KazMunaiGaz, actionarii majoritari ai Rompetrol Group, nu a luat legatura cu Comisia, nici macar pentru a cere o explicatie.

Astfel, decizia asteptata pentru oferta de preluare a Rompetrol Rafinare se prelungeste si titlurile raman suspendate de la tranzactionare.

Joia trecuta, CNVM a respins oferta de preluare pentru Romeptrol Rafinare (RRC), motivand ca pretul propus nu este echitabil pentru actionari.

Odiseea Rompetrol continua. Se apropie un deznodamant?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri