Investitorii straini au facut achizitii nete la Bursa de Valori Bucuresti si in prima luna a acestui an, cu o valoare de 19,32 milioane lei (4,65 milioane euro), in timp ce rezidentii au fost cei mai activi din piata, realizand 60% din tranzactiile totale.

Fata de decembrie 2009, rulajele tranzactionate de straini au scazut de circa 10 ori, in timp ce fata de ianuarie 2009, achizitiile au urcat de aproape 3 ori, potrivit statisticilor publicate pe site-ul BVB.

Investitorii straini au cumparat actiuni de la Bursa din Bucuresti de 82,56 milioane lei, in timp ce vanzarile au fost de 63,24 milioane lei. Nerezidentii persoane fizice au fost vanzatori neti, cu rulaje de 1,3 milioane lei.

Pe de alta parte, rezidentii au fost vanzatori neti, cu tranzactii in valoare de 15,39 milioane lei (3,71 milioane euro). Cea mai mare parte din tranzactiile realizate de investitorii autohtoni au fost efectuate de catre segmentul de retail, acestia fiind si cei care au inclinat negativ balanta lunara a rulajelor, cu vanzari de 37,5 milioane lei.

Vanzarile nete ale rezidentilor au scazut in prima luna a acestui an de 5,5 ori fata de decembrie 2009, dar au crescut de circa 2 ori fata de ianuarie 2009.

In luna analizata, soldul conturilor agregate a fost unul negativ, de 3,92 milioane lei (0,94 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Pariul pe ferme al unor manageri de bani: "Din agricultura nu pierzi"