Listarea Fondului Proprietatea la Bursa din Bucuresti a intrat in linie dreapta, urmatorul pas fiind semnarea contractului renegociat cu Franklin Templeton, imediat dupa Adunarea Generala a Actionarilor de maine, a declarat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu (foto).
Prezent la deschiderea sedintei de tramzactionare a Bursei de Valori Bucuresti, ministrul a precizat ca, in discutia legata de administrarea portofoliului si a Fondului, sustine varianta legala, care presupune administrarea de catre Franklin Templeton atat a portofoliului, cat si a companiei in sine.

Vladescu a mai spus ca listarea Fondului nu depinde in acest moment de Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit contractului renegociat, fondul american va primi un onorariu de 0,379% din valoarea medie a activului net pe ultimele trei luni si 0,1% din activ pentru administrarea FP, conform NewsIn.

Intrebat ce se va intampla cu participatiile FP la Hidroelectrica si Nuclearelectrica, ce urmeaza sa fie integrate in noile structuri energetice Electra si Hidroenergetica, Vladescu a precizat ca Fondul va primi actiuni la aceste doua noi companii.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si