[Update] Craciun, Eureko Pensii: Imi doresc o supraveghere mai stricta a pietei de capital

Piata de capital din Romania trebuie sa isi accelereze ritmul de dezvoltare daca vrea sa devina atractiva pentru fondurile de pensii private, in conditiile in care, in prezent, lichiditatea redusa a pietei impiedica fondurile sa fie mai active.

"Pariul meu este ca pana la sfarsitul acestui an fondurile de pensii private vor avea active estimate de 1 miliard euro, iar pana la finalul lui 2012 acestea vor creste la 2,2 miliarde euro. Insa, ritmul in care cresc activele fondurilor de pensii private este mult mai mare decat ritmul in care se dezvolta piata de capital din Romania", a declarat Radu Craciun, director de investitii Eureko Pensii, in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital romanesti", organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.

Radu Craciun a explicat ca expunerea fondurilor de pensii pe pietele de capital a fost de circa 12-13% la finalul lunii martie 2010, in crestere fata de 10% la sfarsitul lui 2009 si circa 1% acum un an.

"Aceasta expunere este pe pietele de capital, nu integral pe piata de capital din Romania. Este capabila piata de capital autohtona sa absoarba asemenea sume (n.r. activele gestionate de fondurile de pensii private)? Piata de capital locala se vede, din partea fondurilor de pensii, din ce in ce mai mica, cu o capitalizare redusa", a adaugat directorul de investitii al Eureko Pensii.

Maturizarea pietei de capital romanesti

Cotidianul online de business wall-street.ro si casa de brokeraj Intercapital Invest organizeaza la aceasta ora conferinta "Maturizarea pietei de capital - Intrebari si raspunsuri".

Evenimentul se adreseaza exclusiv investitorilor de pe piata de capital, interesati sa discute cu invitatii problemele si solutiile pentntru maturizarea bursei romanesti.

Va invitam aici sa transmiteti speakerilor intrebarile dumneavoastra.


Radu Craciun, Eureko Pensii: 5 raspunsuri despre piata de capital