Bursa de la Bucuresti a avut o evolutie indecisa in sedinta de ieri, piata avansand cu 0,5%, pe o lichiditate extrem de redusa din cauza suspendarii de la tranzactionare pentru adunarile generale a SIF-urilor si a principalelor companii.
Lichiditatea pietei de actiuni a fost de doar 1,94 milioane lei (0,46 mil. euro), pe fondul lipsei a peste 30 de companii de la tranzactionare.

“Din punctul meu de vedere, este un avantaj ca principalele companii ale Bursei sunt suspendate pentru ca agitatia de pe pietele internationale sa se mai linisteasca. Este posibil sa ne prinda bine acest moment de pauza, deoarece evolutia burselor internationale este foarte volatila in prezent”, a declarat Georgiana Pacesila, asset manager la Confident Invest.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,45%, pana la 5.711,69 puncte, iar indicele compozit, BET-C, a castigat 0,13%, pana la 3.432,16 puncte.

Indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a urcat cu 0,48%, ajungand la 11.687,16 puncte. Indicele BET-FI nu a fost calculat, ca urmare a suspendarii celor cinci societati de investitii financiare de la tranzactionare din cauza adunarilor generale ale actionarilor.

Dintre SIF-uri, doar SIF Transilvania a reusit sa atraga cvorumul necesar pentru luare deciziilor si ea va reveni la tranzactionare la inceputul zilei de astazi, iar evolutia ei va imprima si miscarea indicelui BET-FI.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,20%, pana la 561,54 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a inregistrat un avans de 0,24%, pana la 783,73 puncte.

“In cateva zile vom vedea daca investitorii vor corecta preturile sau nu”

“Cand vor reveni la tranzactionare companii suspendate, investitorii vor urmari ce s-a intamplat in zilele anterioare pe plan international si vom vedea daca considera ca preturile companiilor locale trebuie corectate sau nu”, apreciaza Pacesila.

Cea mai buna lichiditate din piata a atras-o BRD SocGen (BRD), de doar 779.697 lei, in timp ce pretul actiunilor a castigat 0,68%, la 14,70 lei. Titlurile Erste Bank (EBS) au crescut cu 0,95%, pana la 137,50 lei, pe un rulaj de 121.998 lei.

Pe de alta parte, actiunile Transgaz (TGN) au atras cel de-al doilea rulaj, de 339.854, iar pretul a urcat cu 1,39%, la 247,5 lei. Actiunile Biofarm (BIO) au inchis in stagnare, la cotatia de 0,21, pe schimburi in valoare de doar 187.065 lei.

Cele mai tranzactionate titluri din piata au fost cele Amonil Slobozia (AMO), cu 3,6 milioane de actiuni, iar pretul a urcat cu 1,07%, la 0,0284 lei, pe o lichiditate de 104.761 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri