Actionarii Armax Gaz (ARAX) au aprobat contracte pentru exploatarea, productia si comercializarea de gaze naturale in valoare de 20 milioane euro, pentru o perioada de 2 pana la 14 ani, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.
Astfel, au fost aprobate doua contracte de asociere pentru exploatarea si comercializarea zacamintelor de petrol si gaze, precum de comercializarea de produse petroliere si gazeifere din bazinul de vest al tarii in valoare de 6 milioane euro fiecare, pe o perioada de 14 ani.

De asemenea, se va incheia un contract de transfer de licenta de exploatare in perimetrul petrolier din bazinul de vesti pe o perioada de doi ani cu o valoare de 2 milioane euro si un acord de operare si punere in functiune a echipamentelor petroliere cu o durata de 14 ani pentru suma de 6 milioane euro.

Actionarii companiei au mai aprobat majorarea capitalului social cu 3,23 milioane lei cu aport de numerar. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru activitatea de exploatare a zacamintelor de gaze naturale.

Pentru majorare se vor emite 21,57 milioane de actiuni la un pret de 0,15 lei/actiune, format din valoare nominala a titlurilor de 0,1 lei si o prima de emisiune de 0,05 lei. Astfel, capitalul social va creste la 62,59 milioane lei, impartit in 625,9 milioane actiuni.

Compania se asteapta la o crestere a afacerilor cu 16% in acest an, la circa 92 milioane lei, datorita implementarii proiectelor strategice din sectorul energetic.

Armax Gaz este producator de aparatura si echipamente, confectii metalice, piese de schimb, reparatii si prestari servicii in domeniul gazifer si petrolier.

In prezent, Armax Gaz are un capital social de 60,43 milioane lei, impartit in 604,3 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei, iar cel mai mare actionar este Mircea Vescan, cu o detinere de 39,42%.

Capitalizarea companiei este de 77,35 milioane lei (18,6 mil. euro), conform ultimei cotatii de 0,128 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Consiliul Concurentei a extins investigatia licitatiilor Transgaz
Setari Cookie-uri