Marile piete de capital ale continentului au inchis indecis, dupa ce Statele Unite au deschis anchete atat civile, cat si penale impotriva companiei British Petroleum, in contextul deversarii de petrol in Golful Mexic, informeaza Bloomberg, citat de NewsIn.
Astfel, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, a inregistrat o scadere de 0,23%, la 5.151,32 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, incheia sedinta echilibrat, la 5.981,20 puncte, iar indicele parizian CAC 40 a inregistrat o scadere usoara, de 0,05%, putin peste 3.500 puncte, pe fondul intensificarii scandalului declansat de deversarea accidentala de petrol in Golful Mexic dupa scufundarea unei platforme petroliere detinuta de BP.

Actiunile BP, producatorul petrolier numarul doi mondial, au scazut cu 1,8% miercuri, pana la cel mai scazut nivel din ultimele 15 luni, in urma dezastrului ecologic din Golful Mexic. Titlurile CGGVeritas si Petroleum Geo- Services ASA au pierdut 3%, iar asiguratorul britanic Prudential a pierdut, de asemenea, 2,5% dupa esecul negocierilor pentru achizitionarea diviziei asiatice a AIG.

"Ne aflam inca intr-o perioada marcata de nesiguranta", a declarat Matthieu Giuliani, manager in cadrul Palatine Asset Management din Paris, care administreaza fonduri in valoare de 6,8 miliarde de dolari, pentru jurnalistii de la Bloomberg.

"Situatia macroeconomica este nefavorabila si creeaza nesiguranta. Intrebarea este daca masurile de austeritate anuntate de statele europene vor afecta negativ cresterea economica in urmatoarea perioada", a adaugat el.

Principalii indici de pe Wall Street inregistrau cresteri in jurul orei 18.30, ora Romaniei: Dow Jones inregistra o crestere de 0,77%, la 10.101,64 puncte, indicele compozit Nasdaq castiga 1,02%, pana la 2.245,09 puncte, iar indicele mai extins S&P 500 inregistra o crestere de 0,96%, la 1.081,02 puncte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Recomandarile analistilor pentru cele mai populare actiuni europene