Pe 8 iunie actiunile Bursei de Valori Bucuresti vor intra la tranzactionare pe propria piata, un eveniment important in istoria operatorului, care devine astfel o companie deschisa. Cristian Nacu, partner al Enterprise Investors, unul dintre cei mai mari investitori de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est, sustine ca BVB poate reprezenta o achizitie interesanta la nivel teoretic.
”BVB este o companie interesanta, stiu ca au existat multe incercari de preluare, cred ca bursele din toata regiunea asta ar trebui consolidate si probabil la asta se va ajunge, sunt cam multe pentru nivelul actual de tranzactionare”, spune Cristian Nacu (foto), invitat Wall-Street in cadrul M&A Outlook 2010, proiect sustinut de Enterprise Investors, Ernst&Young si Ensight Management Consulting.

La nivel personal, oficialul Enterprise Investors sustine ca nu detine lichiditatile necesare pentru o eventuala achizitie de actiuni BVB. ”Personal nu am astfel de dileme acum, nu am cash-ul disponibil. Listarile sunt flori foarte sensibile si stiu ca orice vorba nepotrivita risca sa compromita momentul”, crede Nacu.

Potrivit acestuia, listarile pe plan local sunt destul de reduse, in conditiile in care nu exista companii si bani. Comparativ, nivelul de lichiditate din Polonia este mult mai ridicat.

”Exista 10-15 miliarde de euro pe care fondurile de pensii din Polonia le au la dispozitie pentru a achizitiona companii si probabil tot atatea venituri disponibile ale firmelor de asste management care gestioneaza economiile polonezilor. Cererea e enorma, de aici si oferta. De asemenea, companiile lor sunt mult mai mari decat orice alte companii romanesti. In Polonia, o companie medie are o cifra de afaceri de 30-40 mil. euro”, afirma Cristian Nacu.

Bursa de Valori Bucuresti se va lista pe propria platforma de maine, printr-o oferta secundara de vanzare. Brokerii consultati de Wall-Street vehiculeaza un pret de debut al actiunilor BVB cuprins intre 37 si 40 lei/titlu.

BVB, in fata listarii. Cum arata urmatorul emitent de pe bursa locala


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri