Statul roman, reprezentant prin Ministerul Finantelor Publice in cadrul Fondului Proprietatea, si-a redus participatia la 56,08% din FP la finalul lunii mai, potrivit structurii actionariatului.
La sfarsitul lunii aprilie, Ministerul Finantelor avea o detinere de 56,98%.

In actionariatul companiei au intrat 11 companii in ultima luna, acestia detinand sub 1% din Fond. Totodata, 153 de persoane juridice au achizitionat titluri FP si au intrat in actionariatul companiei cu detineri de sub 1%.

In mai, la Depozitarul Central, au fost inregistrate 206 de cesiuni cu actiunile Fondului, cu un volum total de 419,98 miliarde de titluri, ceea ce reprezinta 2,95% din capitalul social.

De asemenea, in aceeasi perioada, s-au realizat 4 conversii din actiuni FP in titluri de plata. Astfel, 3 actionari si-au vandut detinerile in cadrul Fondului si au primit 629.687 lei.

Cititi si Franklin Templeton: Avem rabdare cu Fondul Proprietatea. Romania este o oportunitate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri