Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Buzău, că nu s-a intenţionat impozitarea nunţilor şi a botezurilor, informaţie care s-a vehiculat în spaţiul public, scrie Agerpres.

Întrebat dacă TVA-ul pentru concerte a rămas în continuare redus şi dacă ar putea interveni schimbări în proiectul fiscal anunţat, Ciolacu a subliniat că nu şi-a asumat încă răspunderea pe proiectul de lege.

"Nu mi-am asumat încă legea (...). Întotdeauna intervin schimbări pentru că eu nu mi-am asumat legea. Luni de dimineaţă, la ora 9,00, voi avea întâlnire din nou cu ministrul Finanţelor pe tot calculul de lege", a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnalişti dacă statul va reţine 70% din veniturile nedeclarate, premierul a spus că e vorba de veniturile care nu se pot justifica, susţinând că nu se face referire la nunţi şi botezuri.

"Nu sunt din venituri nedeclarate, din venituri pe care nu le pot justifica. De exemplu, nunţile, botezurile... nu intră aici (...). N-a avut nimeni în cap vreodată să impoziteze nunţile şi botezurile", a subliniat premierul.

Marcel Ciolacu s-a referit şi la rectificarea bugetară.

"Vom face anul acesta, conform legii, rectificarea bugetară. (...) Haideţi să vedem dacă avem de-a face cu o rectificare pozitivă sau negativă. Asta e în funcţie şi de dialogul cu Comisia Europeană", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut vineri o vizită la Buzău, unde împreună cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a întâlnit cu fermieri locali.

Sursa foto: LCV Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri