Bursa de la Sibiu a anuntat ca incepand de luni, 26 iulie, programul de tranzactionare se va incheia la ora 19.00, cu exceptia contractului futures pe indicele Dow Jones, cu marja in dolari (DEDJIA-USD), care se va finaliza la ora 17.00, potrivit unui comunicat al Sibex.

Astfel, programul de tranzactionare se va desfasura intre 9.15-9.45 presesiune, iar sesiunea propriu-zisa in intervalul 9.45-19.00.

“Sibex a decis prelungirea programului, ca urmare a rezultatelor foarte bune inregistrate pe contractul futures Dow Jones Industrial Average, denominat in lei (DEDJIA_RON) care se tranzactiona deja dupa un program prelungit pana la ora 19:00, din data de 15 martie 2010. Masura vizeaza cresterea volumelor si pe alte produse, in conditiile in care investitorii vor putea tranzactiona pe o perioada extinsa de timp, simultan cu Bursa de pe Wall-Street, care este un factor major de influenta pe plan global”, afirma reprezentantii Sibex.

De asemenea, tot de luni va intra la tranzactionare contractul futures pe aur, denominat in lei (SIBGOLD_RON).

Noul produs va avea scadente de pana la 6 luni, in lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie si decembrie. Marimea obiectului contractului este de 10xcotatia in dolari SUA pentru 1 Gold Troy Ounce, pasul de tranzactionare fiind de 0,1 dolari.

Pretul de lichidare la scadenta a pozitiilor ramase deschise este egal cu cotatie P.M. (post-meridian) de referinta a aurului, comunicata de London Gold Market Fixing Ltd. din ziua scadentei.

Pozitiile ramase deschide se lichideaza prin decontarea in lei a diferentelor dintre valoare contractului si 10xcotatia P.M de referinta a aurului comunicata de London Gold Market Fixing Ltd.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni de criză
Setari Cookie-uri