Consiliul de administratie al Siretul Pascani (SRT) a aprobat introducerea cererii pentru deschiderea procedurii de insolventa prin reorganizarea activitatii, din cauza situatiei financiare a companiei, potrivit unei informari remise Bursei de Valori Bucuresti.

“Analizand situatia economico-financiara din care s-a observat ca, pe fondul actualei crize financiare, societatea se confrunta cu o situatie economica dificila, tradusa in acumularea unor debite restante, provenite in special din credite si dobanzi bancare, impozite si taxe datorate catre Directia Finantelor Publice, s-a aprobat de catre membrii Consiliului de Administratie, introducerea cererii pentru deschiderea procedurii insolventei prin reorganizarea activitatii”, se arata in comunicat.

Compania a trecut pe pierderi in primele sase luni ale anului, cu un rezultat negativ de 1,78 milioane lei, in timp ce datoriile s-au majorat cu 32% la 12,92 milioane lei, fata de cifrele din perioada ianuarie-iunie din 2009.

Compania are un capital social de 15,87 milioane lei, impartit in 158,76 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Principalul actionar al companiei este Scala Real Estate, cu o detinere de 32,97%, in timp ce SIF Transilvania detine 10,78%, iar Euro Continental Invest are 10,75%.

Valoarea de piata este de 5,12 milioane lei (1,21 mil. euro), conform ultimului pret de 0,0323 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Brokerii de pe bursă lucrează de acasă. Companiile cer vot electronic
Setari Cookie-uri