Bursele europene au deschis luni in urcare, dupa aprecierea actiunilor din sectorul minier datorita sperantelor ca rezultatele alegerilor din Australia vor pune capat planurilor pentru o noua taxa asupra mineritului, scrie Mediafax.

Indicele pan-european de referinta FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,3% pana la ora 7:04 GMT, revenind dupa minimul ultimelor patru saptamani atins vineri.

Actiunile miniere au fost sustinute de sperantele ca premierul australian Julia Gillard nu va reusi sa formeze un guvern. Gillard vrea sa taxeze cu 30% marile mine de fier si carbune.

"Cifrele maroeconomice vor fi probabil mai slabe decat asteptarile si ar putea impinge piata in jos. Pe de alta parte, avem factori pozitivi din zona M&A (fuziuni si achizitii - n.r.), care insa nu vor reusi sa compenseze efectele negative ale datelor economice", comenteaza un analist al KBC Securities.

Actiunile Old Mutual au deschis in urcare cu 4,9%, dupa ce HSBC a anuntat ca va cumpara pana la 70% din banca sud-africana Nedbank, controlata majoritar de Old Mutual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
ASF reduce cu 25% comisioanele brokerilor, fondurilor de pensii si investitii
Setari Cookie-uri