Fondul inchis de investitii iFond Financial Romania (IFR), administrat de Intercapital Investment Management, detinea la finalul lunii august o valoare unitara a activului net de 197,49 lei, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

VUAN-ul fondului s-a redus cu 1,26% fata de valoarea din oferta publica de vanzare de 200 lei. “Activul net a fost influentat de comisioanele aferente realizarii investitiilor initiale, de cheltuielile curente ale fondului si de evolutia usor descendenta a pietei de capital”, se arata in document.

Structura activelor fondului este impartita in actiunile Fondul Proprietatea – 49,86%, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) – 14,14%, in titlurile SIF – 19,95, actiuni bancare – 9,89%, Sibex - 1% si Broker Cluj (BRK) – 1%. De asemenea, fondul detine 4,16% din active in numerar si depozite.

Potrivit comunicatului, Intercapital Invest a depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si la BVB documentatia completa in vederea listarii IFR la Bursa, finalizarea procedurilor de autorizare a listarii fiind asteptata in urmatoarele saptamani.

Activele totale ale fondului se ridica la 7,91 milioane lei, iar activul net este de 7,89 milioane lei.

Oferta publica de vanzare a unitatilor de fond iFond Financial Romania a fost singurul IPO al anului de la Bursa de Valori Bucuresti si a fost suprasubscrisa de 3 ori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si