Impact Developer&Contractor a anuntat ca Piraeus Bank Romania a aprobat restructurarea unui credit de investitii de 12,8 milioane euro pe o perioada de cinci ani, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Creditul a fost acordat pentru achizitia unui teren din Bulevardul Ghencea in suprafata de 258.912 mp.

“Banca urmeaza sa stabileasca formalitatile pentru restructurarea garantiilor aferente creditului, iar apoi compania va derula procedurile societare necesare pentru incheierea documentelor aferente restructurarii credituui”, se mai arata in document.

Impact a intrat in insolventa in luna iunie pentru o datorie de 1,36 milioane lei catre Romconstruct.

Veniturile dezvoltatorului imobiliar s-au diminuat de 2,1 ori in primul semestru, de la 50,2 milioane lei la 23,1 milioane lei, iar compania a trecut pe pierderi.

Impact are un capital social de 200 milioane lei, divizat in 200 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Impact, care controleaza 22,06% din titluri, iar Carmen Sandulescu detine 11,6% din actiuni. In actionariat se regaseste si un fond de investitii administrat de Franklin Templeton, respectiv Templeton GIT Emerging Markets, care are 6% din titluri.

Capitalizarea companiei este de 87,4 milioane lei (20,4 mil. euro), conform ultimului pret de 0,437 lei/actiune, stabilit in sedinta din 9 iulie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impact vrea un nou cartier cu 900 de locuinte in Greenfield