Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea unei ordonante emise in august de CNVM, care obliga "grupul BT" sa isi reduca participatia de la 17,28% la 1% la SIF Banat-Crisana, pana la solutionarea cazului.
Banca Transilvania impreuna cu firmele BT Evaluator, BT Account Agent de Asigurare, BT Building, BT Consultant si BT Investment au solicitat instantei suspendarea ordonantei, se arata intr-un anunt al bancii transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza Mediafax.

La 12 noiembrie Banca Transilvania si cele cinci firme din grup au incercat sa vanda un pachet de 4,34% din titlurile SIF Banat-Crisana, pe segmentul de operatiuni speciale (piata POFSV) al Bursei, la un pret de 2,45 lei/actiune, de 2,3 ori peste cea mai recenta cotatie. Grupul nu a reusit sa vanda nicio actiune.

Potrivit CNVM, "grupul Banca Transilvania" este format din institutia de credit cu acelasi nume, presedintele CA al bancii, Horia Ciorcila, sotia acestuia, Simona Ciorcila, alte 12 persoane fizice, 13 firme si 3 fonduri de investitii.

Legislatia pietei de capital prevede ca un investitor sau un grup de persoane care actioneaza in mod concertat nu poate detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare, iar in cazul depasirii acestui prag, respectivele persoane sunt obligate sa vanda detinerile care depasesc 1%, in termen de trei luni.

Reglementarile ar putea fi schimbate daca deputatii vor aproba majorarea pragului de detinere la SIF-uri, de la 1% la 5% din capitalul social, dezbarea fiind progaramata pentru finalul acestui an.

Intre SIF Banat-Crisana si Banca Transilvania au inceput de anul trecut unele litigii, determinate in 2009 de alegerile pentru conducerea SIF, iar in acest an de cele pentru desemnarea membrilor CA ai bancii. Incepand din luna mai, SIF Banat-Crisana a inceput sa vanda o parte din actiunile pe care le detinea la Banca Transilvania, dupa ce reprezentatul SIF nu a mai fost ales in CA la BT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri