Actiunile, obligatiunile, dolarul si materiile prime au inregistrat cresteri la burse anul trecut, cu cel mai mare avans pe bursele de marfuri, fiind pentru prima oara dupa 2005 cand toate activele au avut o evolutie ascendenta, sustinuta de redresarea economica.
Indicele CRB al Thomson Reuters/Jefferies pentru 19 materii prime a crescut anul trecut cu 17%, indicele mondial pentru actiuni MSCI a urcat cu 13%, in timp ce piata obligatiunilor a avansat cu 4,88%, potrivit indicelui Global Broad Market al Bank of America Merrill Lynch, transmite Mediafax.

Indicele dolarului, care masoara evolutia dolarului in functie de sase valute importante, a urcat cu 1,5%.

Cresterea CRB a devansat avansul celorlalti indici pentru prima oara dupa 2007.

Investitorii au cautat plasamentele in materii prime in conditiile in care cresterea economica de peste 10% din China, cea mai rapida comparativ cu restul economiilor mari, a urcat la un nivel record cererea pentru zahar, soia si cupru.

Interesul pentru activele financiare a fost stimulat de nivelul scazut al dobanzilor, la nivel mondial, in timp ce Rezerva Federala a Statelor Unite a lansat un program de suplimentare a lichiditatilor in valoare de 600 de miliarde de dolari, pentru sustinerea economiei americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri