Raiffeisen a majorat cu 30% pretul tinta la Transelectrica

Raiffeisen Capital&Investment a majorat cu 29% pretul tinta la 12 luni al actiunilor Transelectrica (TEL) la 19,6 lei, dupa ce ANRE a aprobat cresterea cu 10,4% a tarifului mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice perceput de companie pentru acest an, scrie Mediafax.

Pretul tinta al actiunilor Transelectrica este cu 10,5% mai mic decat cotatia de 21,9 lei din inchiderea sedintei de luni. Titlurile companiei au crescut luni, pe bursa de la Bucuresti, cu 0,55%.

Recomandarea pentru investitori a fost imbunatatita de la "vinde" la "reduce", intrucat pretul tinta, chiar daca a fost majorat, se afla sub cotatia de tranzactionare pe bursa, se arata intr-un comunicat al Raiffeisen.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, la finele anului trecut, majorarea cu 10,4% a tarifului Transelectrica, de la 17 lei/MWh la 18,77 lei/MWh.

ANRE a urcat cu 10,4% tarifele Transelectrica, peste estimarea noastra de 7%. Decizia contrazice si asteptarile conducerii companiei pentru o majorare de 7% anul acesta. Anticipam o ajustare mai rapida a tarifelor. Din cauza tarifelor mai mari ne asteptam ca profitul net sa fie cu circa 50% mai mare decat anticipam anterior in perioada 2011-2014.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al electricitatii, fiind controlata de stat prin Ministerul Economiei, care detine 73,7% din actiuni. Fondul Proprietatea are 13,5% din titluri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri