Actionarii A&D Pharma au aprobat, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor organizata ieri, propunerea companiei de a se delista de la Bursa de la Londra.

"Compania anunta ca toate rezolutiile au fost aprobate de actionari. In consecinta, compania anunta ca intentioneaza sa ceara Autoritatii de Listare din Marea Britanie sa anuleze listarea certificatelor globale de depozit reprezentand actiuni ordinare ale companiei de pe lista oficiala si Bursei de Actiuni de Londra sa anuleze admiterea la tranzactionare a certificatelor", se arata intr-un comunicat al A&D Pharma, citat de Mediafax.

Compania apreciaza ca delistarea va intra in vigoare pe 3 martie.

Comunicatul mentioneaza ca notificarea privind decizia Adunarii Generale de a reduce capitalul va fi inaintata Camerei de Comert din Olanda si va fi publicata in curand in cel putin un cotidian national olandez.

Decizia de retragere a actiunilor de la tranzactionare a fost luata la patru ani dupa ce compania s-a listat pe piata de la Londra. La acel moment, A&D Pharma era evaluata la 400 milioane euro. In prezent, valoarea companiei este de 190 milioane euro. Listarea la Bursa din Londra s-a facut in speranta obtinerii de lichiditati, dar aceasta actiune s-a dovedit a fi fara succes.

Grupul farmaceutic A&D Pharma cuprinde patru divizii, cea de retail -Sensiblu, distribuitorul Mediplus, divizia de servicii medicale Anima si A&D Pharma Marketing&Sales.

A&D Pharma este inregistrata in Olanda. Actionarul majoritar al A&D Pharma, cu o participatie de 59%, este compania Sograno, inregistrata in Olanda si detinuta de Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud, 34% din titluri sunt tranzactionate pe bursa de la Londra, iar restul de 7% din actiuni este impartit intre fosti directori executivi ai grupului.

Un grup de actionari minoritari ai A&D Pharma, care se opune delistarii companiei de la Bursa din Londra, a depus o sesizare la un tribunal din Olanda, unde este inregistrat retailerul farmaceutic, pentru declansarea unei investigatii care sa opreasca retragerea de la tranzactionare.

Oficialii Bursei de Valori Bucuresti si-au exprimat intentia de a discuta cu A&D Pharma despre o posibila listare pe piata romaneasca.

Citeste si Singura companie romaneasca de la Bursa din Londra vrea sa se delisteze. Care sunt motivele?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si