Premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, si despre gazele de sist si ca i-a povestit acestuia cum a reusit sa ii convinga, pana la urma, pe cei mai multi despre importanta acestor gaze, respectiv spunandu-le ca "Chevron intotdeauna e mai bine decat Gazprom".

"Sigur ca am discutat despre gaze de sist. E foarte clar ca Statele Unite incurajeaza acest tip de exploatare, ei au deja o productie importanta, cu respectarea tuturor normelor de protectie a mediului, iar Romania poate invata din lucrurile bune, dar si din greselile care s-au petrecut acolo apropos de protectia mediului", a spus Ponta la Romania TV.

El a aratat ca, din punct de vedere strategic, capacitatea Romaniei de a avea propria productie de gaze naturale care sa acopere necesarul national, dar si al Republicii Moldova este extrem de importanta. "I-am spus vicepresedintelui Biden cum am reusit, pana la urma, sa-i conving pe cei mai multi cu care am discutat in Romania: Chevron intotdeauna e mai bine decat Gazprom", a adaugat Ponta, potrivit Mediafax.

Statele Unite ale Americii sunt gata sa acorde Romaniei ajutorul necesar pentru a-si asigura independenta energetica si a acoperi resursele care in prezent depind de Rusia, a declarat vicepresedintele SUA, Joe Biden, dupa discutia cu premierul Victor Ponta.

Prin extinderea productiei de gaze naturale, a aratat oficialul american, Romania poate deveni un furnizor alternativ pentru vecinii sai, iar, prin extinderea retelei de conducte, Romania poate deveni parte a solutiei energetice pentru Republica Moldova Moldova, o tara care se bazeaza in prezent aproape in intregime pe energia ruseasca.

Citeste si:
Corina Cretu: Credeti ca mi-a fost usor sa plec din PSD dupa 29 de...
Corina Cretu: Credeti ca mi-a...

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ponta anunta ca Pro Romania nu voteaza guvernul Orban
Setari Cookie-uri