Premierul Victor Ponta a declarat ca va inainta alte doua propuneri de ministru doar dupa ce presedintele Traian Basescu il va informa oficial, in scris, ca le respinge pe cele transmise saptamana trecuta, adaugand, ironic, ca ii va propune pe Elena Basescu la Cultura si pe Sorin Blejnar la Buget.

"Daca Traian Basescu va respinge cele doua propuneri, cu siguranta trebuie sa fac alte propuneri, dar ca sa fiu sigur ca le accepta Basescu o s-o propun pe EBA, pe Elena Basescu, la Cultura si pe Sorin Blejnar la Buget, pentru ca probabil acestia sunt modelele de cultura si de stiinte in ale bugetului pe care Basescu le-a promovat in ultimii zece ani", a spus Ponta la postul B1 TV, citat de Mediafax.

El a amintit ca presedintele are dreptul, conform Curtii Constitutionale, sa refuze o singura data o propunere a premierului si a precizat ca asteapta sa vada o hartie prin care Basescu sa anunte oficial, in scris, ca respinge cele doua propuneri.

Presedintele Traian Basescu declarase anterior va trebui sa aiba "o reactie" in legatura cu propunerile transmise de premierul Victor Ponta pentru functiile de ministru delegat al Bugetului si minisru al Culturii si, intrebat daca le va respinge, a spus ca "in principiu da".

Intrebat daca va respinge cele doua propuneri facute de premier pentru Cultura si Buget, el a raspuns: "In principiu da. Poate acesti oameni nu vor sa fie respinsi cu eticheta necorespunzator si isi retrag ei candidaturile".

El a amintit ca a amanat decizia pentru a-i premierului un timp in care sa faca alte propuneri, cele doua fiind considerate de el ca fiind "necorespunzatoare".

Pe de alta parte, Basescu a spus ca a luat in calcul si o alta varianta, in care cei doi sa isi dea seama ca este "caciula prea mare" pentru portofoliile acestea

"Mai astept inca pana maine, in speranta ca, daca Victor Ponta nu vrea sa inteleaga ca un guvern nu poate sa aiba un ministru al Bugetului un domn care se ocupa de casa de cultura a studentilor si o doamna la Cultura care nu vorbeste sau nu intelege bine limba romana, eu nu voi avea ce sa fac, va trebui sa am o reactie maine", a spus presedintele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri