Traian Basescu: Armata ucraineana trebuie ajutata. Trebuie sa actionam la fel ca Federatia Rusa

Presedintele Traian Basescu a declarat ca statele democratice trebuie sa ia atitudine si sa ajute armata ucraineana cu orice mijloace pentru a-i veni in ajutor.

Traian Basescu a declarat, vineri, ca statele democratice trebuie sa depaseasca momentul declaratiilor de bune intentii si sa ajute armata ucraineana cu orice mijloace care-i sunt necesare intr-o lupta ce poate deveni inegala, potrivit Mediafax.

"Statele democratice trebuie sa depaseasca momentul declaratiilor de bune intentii (...) Cred ca armata ucraineana s-a saturat de cate casti si arme neletale le-au fost trimise. E timpul, daca vrem sa ajutam democratia din Ucraina, daca vrem sa dam o sansa poporului ucrainean, trebuie sa actionam la fel ca si Federatia Rusa", a precizat Basescu, la intalnirea anuala cu ambasadorii romani.

Seful statului a mai precizat ca trebuie puse la dispozitia armatei ucrainene "orice mijloace" necesare pentru a o ajuta "in aceasta lupta care poate deveni inegala". Totodata, Basescu a spus ca nivelul de sanctiuni inpotriva Rusiei trebuie reevaluat, pozitie pe care Romania o va sustine, sambata, la Consiliul European.

Citeste si:
Băsescu: Relaxarea măsurilor de izolare începând cu 15 mai, o MARE...
Băsescu crede că relaxarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Ludovic Orban: Hoțul, adică PSD, strică hoții
Setari Cookie-uri