Victor Ponta, in Camera Deputatilor: Romania are crestere economica, dar atentie la populism

Romania are o crestere economica sanatoasa, dar se confrunta cu 3 provocari: populismul, o eventuala instabilitate politica interna si tensiunile regionale. Sunt declaratiile facute in Camera Deputatilor de premierul Victor Ponta.

In completarea discursului sau, Ponta a distribuit un material in care sunt prezentate date privind evolutia economiei, dar si un capitol privind "Pericole pentru dezvoltarea Romaniei", in care este indicata capcana populismului, este mentionata dublarea alocatiilor pentru copii si este precizat in acest context ca Guvernul nu va mai accepta masuri fara a avea un calcul privind impactul bugetar al acestora, informeaza Mediafax.

"Avem crestere sanatoasa, suntem pregatiti de Euro, suntem primul Guvern care transfera major bunastare spre ceicu venituri mici, dar trebuie sa fim atenti la capcana populismului! Aplicam cresterea alocatiilor, pentru ca am identificat bani (noi am gasit banii–liberalii nu ne-au dat solutii), dar trebuie sa fim atenti la alte situatii riscante! Nu vom mai accepta masuri structurale fara a avea un calcul privind impactul bugetar al acestora", se arata in document.

El s-a referit si la o eventuala instabilitate politica a tarii, aratand insa ca este convins ca Guvernul si Parlamentul isi vor continua pana la termen mandatul, si a insistat asupra faptului ca Guvernul a aplicat un program al Uniunii Social-Liberale.

Citeste si:
România a avut o creştere economică în T3 din 2020 de 5,6%,...
România a avut o creştere...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri