"Am avut, evident, in primul rand, discutii despre Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, impreuna am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politica, partea militara sunt excelente si am convenit sa incercam sa lucram si pe partea economica, un parteneriat de acest fel trebuie sa aiba partea economica foarte substantiala", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, scrie Mediafax.

De asemenea cei doi au discutat despre situatia din Romania, potrivit sursei citate, vicepresedintele Biden exprimandu-si "multumirea fata de mersul lucrurilor in domeniul combaterii coruptiei" si "increderea" in continuarea acestui demers.

"Am evaluat impreuna unele chestiuni legate de securitate, securitatea in special a Romaniei, sigur, avand in vedere ca suntem plasati intr-o zona cu probleme. Am discutat despre situatia din Ucraina, am discutat insa si despre noua baza de la Deveselu, care va fi data in functiune probabil inca in cursul acestui an. Avem o colaborare in acest domeniu foarte bun", se mai arata in comunicat.

Citeste si:

Un alt subiect abordat a fost criza in care se afla acum Europa, numarul mare de refugiati care vin in Europa si modul in care vom gestiona aceasta criza, dar si situatia Republicii Moldova.

Presedintele a fost insotit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul Romaniei la Washington, Liviu Maior, si de consilierul prezidential pe probleme de politica externa Lazar Comanescu.Seful statului urmeaza sa participe la dineul oficial oferit sefilor de state prezenti la Adunarea Generala a ONU de presedintele Barack Obama, in cursul serii.