Cu exceptia Bucurestilor, in orasele mari din tara primarii in exercitiu sunt clasati pe primul loc in optiunile alegatorilor ale comunitatilor pe care le conduc, arata IRES.
Astfel, la Timisoara, liberalul Nicolae Robu este cotat la 38% din intentia de vot, urmat de Florica Birsasteanu (PSD)-5% si Adrian Romita (independent)-3%. Pentru consiliul local al orasului, cele mai bine plasate formatiuni sunt PNL-26%, PSD-12% si ALDE-4%.

La Cluj, primii trei plasati in sondajul IRES sunt Emil Boc (PNL)-42%, Octavian Buzoianu (independent)-17% si Liviu Alexa (Miscarea Liberala)-7%. Pentru consiliul local, cele mai multe voturi ar putea obtine listele PNL-30%, PSD+ALDE-12%, UDMR-5%.

In cursa pentru primaria Brasov, edilul George Scripcaru, candidat independent, este cotat la 74% din intentia de vot, urmat de Razvan Popa (PSD)-7% si Mihai Sturzu (independent)-5%. PNL, cu 27%, si PSD-25%, conduc la votul politic pentru consiliul local, iar 21% dintre brasoveni ar putea vota candidati independenti.

Primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau (PSD) ar obtine 20% din voturi, urmat de Vergil Chitac (PNL)-13% si Claudiu Palaz (PMP)-4%. La consiliul local, primele trei partide sunt PSD-32%, PNL-21% si PMP-7%.

Citeste si:

La Craiova, cei mai bine plasati candidati sunt Lia Olguta Vasilescu (PSD)-42%, Pavel Badea (PNL)-8% si Florentin Gust (PSRO)-3%. Pentru lista de consilieri locali, optiunile se indreapta catre PSD-37%, PNL-14% si ALDE-3%.

Mihai Chirica (PSD) ar putea obtine 31% din voturile pentru Primaria Iasi, urmat de Marius Bodea (PNL)-12% si Andrei Postolache (independent)-5%. La CL Iasi, PSD are 27% din optiuni, PNL-15%, iar 10% dintre voturi s-ar putea indrepta catre candidati independenti.

In cadrul sondajelor IRES din cele sase orase au fost luati in calcul si intervievatii indecisi, cei care nu vor veni la vot si cei care nu au dat un raspuns, cu procentajele aferente.

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock