Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat la Alba Iulia, ca Romania nu a fost pregatita in 2007 sa intre in Uniunea Europeana (UE), precizand ca a fost avertizat inca din perioada in care a fost premier despre acest lucru.

Cel care l-ar fi avertizat pe Mugur Isarescu a fost seful Comisiei Europene din acea vreme, Romano Prodi. Mugur Isarescu a adaugat ca isi asuma responsabilitatea pentru aderare, pentru ca el a negociat-o, spunand ca nu stie daca dupa 2007 Romania mai intra in UE, potrivit News.ro. Mugur Isarescu a spus, la finalul unei conferinte organizate vineri seara, la Festivalul ”Dilema Veche”, care se desfasoara la Alba Iulia, ca Romania nu a fost pregatita sa intre in Uniunea Europeana in 2007.

”Adevarul e ca noi nu am fost pregatiti sa intram in Uniunea Europeana in 2007. Am liberalizat contul de capital in conditiile de inflatie mai mare dar, daca nu intram in 2007, nu stiu daca mai intram si pentru asta imi asum toata responsabilitatea, ca eu am negociat ca premier anul 2007 cu Romano Prodi si m-a avertizat de atatea ori ca nu suntem pregatiti sa intram in Uniunea Europeana. S-a facut pasul acesta”, a spus Mugur Isarescu.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, care este si membru al Academiei Romane, a sustinut, vineri, la Alba Iulia, o conferinta cu tema ”Parcursul economiei romanesti si a BNR catre modernitate si catre Europa”. Conferinta a avut loc in deschiderea Festivalului „Dilema Veche”, eveniment in timpul caruia vor avea loc mai multe dezbateri, conferinte, lecturi publice, proiectii de film si concerte. Programul de vineri continua cu un recital Ana Silvestru, la Catedrala Romano Catolica din Alba Iulia.

Citeste si:
Cursul de schimb in 2019: Ce estimari au bancile pentru finalul de an
Cursul de schimb in 2019: Ce...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Romania si Bulgaria, tarile cu cele mai mari scumpiri din UE
Setari Cookie-uri