O localitate din nordul Republicii Moldova a votat o Declaratie de unire cu Romania, potrivit unui comunicat transmis de Platforma Unionista Actiunea 2012.

In documentul adoptat pe 23 ianuarie de primarul comunei Parcova din raionul Edinet, Marcel Snegur, si de consilierii locali, se arata ca „in numele locuitorilor Moldovei rasaritene in general si al cetatenilor satelor Parcova si Fantana Alba in particular, in puterea dreptului istoric si dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor de azi inainte si pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edinet, decide unirea cu Tara-Mama, Romania", se arata in comunicat.

"Semnatarii Declaratiei isi exprima bucuria de a sarbatori impreuna cu romanii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri si adeziunea la valorile nationale si democratice ale spatiului cultural romanesc", se mai arata in documentul citat.

Platforma Unionista Actiunea 2012 este coalitia organizatiilor civice din Romania, Republica Moldova si Diaspora care sustin prin actiuni si initiative constante unirea celor doua state romanesti.

MAE, condus de Teodor...
Citeste si: MAE: Votul in diaspora "se desfasoara in parametri normali"

Sursa foto: Vladm | Dreamstime

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Vizita Papei Francisc in Romania: traseu si restrictii de trafic