Liviu Dragnea, infractor condamnat definitiv, urmarit penal in alte dosare si lider al PSD, lipseste de la pledoariile finale stabilite de Inalta Curte pentru miercuri, avand o deplasare in Israel. Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Sedinta de judecata este programata sa inceapa de la ora 13:00. Liviu Dragnea ar putea lipsi astazi de la Inalta Curte, deoarece, potrivit unor surse politice, el s-ar duce intr-o vizita oficiala in Israel. Din Israel al proveni si compania care a oferit sprijin in campania electorala pentru PSD.

Oficial, liderul PSD nu a anuntat acest lucru. In schimb, a fost confirmata vizita premierului Viorica Dancila, care a aratat ca se duce in Israel la invitatia omologului sau, Benjamin Netanyahu.

Confruntat cu fosta subordonata

In 21 martie, Dragnea a fost audiat la Inalta Curte unde a sustinut ca este nevinovat, ca a fost trimis in judecata fara nicio proba, ci doar in baza unor "barfe spuse la un sprit" si ca a ramas "tinta DNA".

De asemenea, liderul PSD a fost confruntat cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, in conditiile in care ei au dat declaratii contradictorii in instanta. Audierile si confruntarea au durat aproape sapte ore.

Citeste si:
[FOTO] Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova
FOTO Liviu Dragnea a ajuns...

Care sunt acuzatiile

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

In acest dosar, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Citeste si:
Instanta va pronunta sentinta lui Liviu Dragnea peste o saptamana
Liviu Dragnea ar putea afla...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Liviu Dragnea a ajuns mecanic la flota auto a inchisorii