Coalitia PSD - ALDE functioneaza foarte bine si la nivel guvernamental, si la nivel politic, a afirmat duminica presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, liderul ALDE, potrivit Agerpres.

"Coalitia functioneaza foarte bine si la nivel guvernamental, si la nivel politic si, de asemenea, relatia pe care conducerea noastra o are cu conducerea PSD functioneaza foarte bine", a declarat Tariceanu, la Parlament.

In opinia sa, a inceput "o manipulare" prin care se doreste transmiterea mesajului ca se va rupe coalitia de guvernare.

"A inceput astazi o manipulare (...), am vazut in cateva suporturi media reluata o declaratie de-a mea mai veche, dar complet distorsionata - si anume ca vorbesc pentru prima oara despre ruperea coalitiei. Eu am vorbit despre cu totul altceva la vremea respectiva. Aceasta chestiune este scoasa din context si distorsionata, nu am vorbit de asa ceva. Am spus ca, pe viitor, (...) cand vom discuta in cadrul coalitiei ALDE - PSD despre candidaturile la prezidentiale, cea mai buna solutie cred ca va fi o candidatura unica, daca nu, sigur ca va trebui sa analizam care sunt celelalte variante si nimic mai mult. De aici pana la a merge sa se spuna ca am vorbit despre ruperea coalitiei este un drum pe care nici nu mi l-am imaginat. (...) Aceasta idee face parte dintr-un plan mai vechi, pe care l-am vazut incercand a fi derulat de un an si ceva incoace, si anume introducerea unor elemente de disensiune intre noi si PSD, doar-doar s-o rupe coalitia", a aratat Tariceanu.

El a precizat ca aceste informatii au aparut in contextul plangerii penale facute de presedintele PNL, Ludovic Orban, impotriva premierului Viorica Dancila.

"Dar probabil ca nimic nu e intamplator. Si de ce spun acest lucru? (...) Plangerea penala facuta de presedintele PNL impotriva premierului Viorica Dancila. Si ieri la Timis am declarat ca premierul se bucura de intreaga sustinere din partea ALDE, din partea colegilor din Guvern, la nivel parlamentar si din partea mea, ca presedinte al Senatului, intelegand acest lucru (...) prin perspectiva relatiilor institutionale intre Parlament si Guvern. Premierul are intregul sprijin", a sustinut Tariceanu.

Totodata, intrebat cum le raspunde membrilor Tineretului Aliantei Liberalilor si Democratilor (TLDE), care duminica la Gala Premiilor TLDE de la Palatul Parlamentului l-au rugat sa isi asume candidatura la alegerile prezidentiale, Calin Popescu-Tariceanu a precizat: "In momentul de fata, eforturile noastre trebuie sa fie indreptate catre indeplinirea angajamentelor pe care ni le-am asumat fata de alegatori prin programul de guvernare, sustinerea activa a Guvernului, a prim-ministrului si cred ca va veni la un moment dat si momentul sa discutam cu partenerii din PSD despre prezidentiale, dar acest moment nu a venit".

Sursa foto: Liviu Sova / Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri